• Logg inn
  • Du har ingen produkter i handlekurven.

Programmering for Nybegynnere - gratis nettkurs

Programmering for Nybegynnere (inkl gratis nettkurs)

Har du lyst til å lære deg programmering? Da har du kommet til riktig sted. Her vil du få noen tips til hva du kan gjøre for å lære deg programmering, enten du er nybegynner eller har noe basis kunnskaper.

Start med HTML og CSS

Det er 2 grunner til det. For det første er både HTML og CSS relativt enkelt å lære seg, så du vil fortere oppnå en mestringsfølelse. Du kan veldig raskt lære deg å bygge opp en statisk nettside fra bunnen. Hvor mange av vennene dine kan det?

For det andre vil alle programmeringsspråk i bunn og grunn ende opp i HTML og CSS, fordi disse styrer innholdet og utseende av nettsidene du skal lage i fremtiden. Uansett om du bruker Python, PHP eller JavaScript, så er det HTML og CSS som brukerne dine vil se og oppleve.

Du kan lære deg grunnleggende HTML og CSS på en helg. På Utvikler.io finner du et gratis nettkurs i HTML og CSS.

Fortsett med JavaScript

Når du kan grunnleggende HTML og CSS (ikke bruk mer enn en helg eller noen kvelder på dette) anbefaler jeg å gå videre til JavaScript. JavaScript er verdens mest populære programmeringsspråk og kan brukes både frontend (interaksjon på nettsider), backend (databehandling og database) og til å lage apper.

JavaScript er et bra språk å begynne med fordi det er ansett som et «enkelt språk». Det er fordi måten språket er bydg opp og hvordan man skriver koden (syntax) er enkel å lese. Her er et lite eksempel.

Klarer du å tyde denne koden:

Forklaring: «Hvis A er større enn B får vi en varsel som sier «A er større enn B», hvis ikke, får vi en varsel som sier «B er større enn A».

Siden språket er enkelt å lese, vil det også bli en enklere start for deg som nybegynner for å komme i gang.

Her er et nybegynnerkurs i JavaScript – https://www.utvikler.io/javascript-for-nybegynnere

Om du foretrekker bøker fremfor video, finner du en gratis ebok om JavaScript her – http://eloquentjavascript.net/

Jeg kan grunnleggende JavaScript, hva nå?

Nå som du har en grunnleggende forståelse av programmering og JavaScript, er tiden inne for å velge litt mer hva du ønsker å utvikle. Vil du lage nettsider? Vil du lage apper? Vil du jobbe med backend (data behandling)? Vil du drive med Artificial Intelligence eller Blockchain teknologi?

Uansett hva du velger, så vil nå veien videre være mye enklere nå som du allerede har basis kunnskap om programmering. Det blir enklere å lære seg et nytt og vanskeligere språk siden du har noen knagger å henge kunnskapen på.

Her er noen tips til videre læring:

Jeg håper det var noe nyttig informasjon om programmering for nybegynnere. Hvis du har noen spørsmål eller lurer på noe, send meg gjerne en mail på halvard@nettbasertekurs.no. Skriv «Programmering for Nybegynnere» i emnefeltet.

Du finner alle våre nettkurs her – https://www.nettbasertekurs.no/alle-nettkurs/

0Svarene på "Programmering for Nybegynnere (inkl gratis nettkurs)"

Legg igjen en beskjed

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *