• Logg inn
 • Du har ingen produkter i handlekurven.

Lege, forsker og underviser på Universitet i Bergen – Edvin Schei snakker om legeutdannelsen, etikk, om tvil og tro om doktorens maktposisjon.

Tanker for kommende leger og annet helsepersonell som har med pasienter å gjøre.

Professor og fastlege Edvin Schei deler sine tanker – sammen med intervjuer og terapeut Christine Schjetlein – om dagens virksomhet på universitetene og legekontorene.

Det er mer enn 20 år siden Edvin Schei begynte å studere medisin i Bergen. Senere har han vært doktor i Kautokeino, Vardø, Tromsø, og nå igjen i Bergen, som allmennpraktiker, som forsker og som underviser for nye legestudenter.

«Gjennom disse årene har jeg stadig vekk følt meg flau og irritert over hykleriet, skrytet og den ensidige rosemalingen av medisinen, fremskrittet og forskningen. Hvis jeg skal være med på dette – og det vil jeg faktisk, for jeg opplever at leger og andre helsevesener kan gi reell hjelp – så vil jeg at vi skal være mer ærlige. Jeg vil at vi som opplever medisinens paradokser og galskap fra innsiden skal våge å snakke om det uten å føle oss som negative avvikere bland våre mer tilfredse kolleger. Vi har gode grunner for vår ambivalens og vår aggresjon. Vi må våge å tro på vår egen tvil, og fortelle til verden rundt oss at vi, som er keiserens kammertjenere, ikke riktig får øye på de nye klærne.» Utdrag fra «Fundamentalisme i hvitt» av Edvin Schei i 1998.

 

Om Filmpraksis AS

Filmpraksis AS har produsert og levert en lang rekke filmkurs innen helse og kosthold siden oppstarten i 1976. Målet deres er å øke din kompetanse innen helse og kosthold, slik at du kan ta riktige valg for deg selg og de du er glad i.

 

Kursdeltajer

Dette kurset varer i 1 time og 8 minutter og er fordelt på 1 video. Kurset er tilgjengelig i 3 måneder og du kan se videoene så mange ganger du ønsker i løpet av perioden. Du trenger ingen forkunnskaper for å ta dette kurset. Kurset er på norsk.

Kurset starter når du har betalt kursavgiften og du tar kurset når og hvor du vil, i ditt eget tempo. Du kan ta kurset på PC/Mac, nettbrett eller smarttelefon (både iOS og Android). Alt du trenger er tilgang til internett. Når du er ferdig med kurset vil du få et kursbevis som du kan laste ned eller printe ut.

I løpet av kursperioden får du tilgang til et forum hvor du kan stille spørsmål, her kan du kommunisere med instruktører og andre kursdeltakere.

Alle våre kurs har 30 dagers åpent kjøp. Blir du ikke fornøyd får du pengene tilbake!

Trykk “Ta dette kurset” for å begynne!

Innhold

Legen i Bergen med utvidet doktorbegrep 01:08:00

Kursanbefalinger

N.A

anbefalinger
 • 5 stjerner0
 • 4 stjerner0
 • 3 stjerner0
 • 2 stjerner0
 • 1 stjerner0

Ingen anbefalinger funnet for dette kurset.

Skriv en anbefaling

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TA DETTE KURSET
 • 360 kr
 • 3 Måneder
 • Kursbevis
 • 30 dagers åpent kjøp
0 PÅMELDTE STUDENTER
   

  Har du spørsmål?

  Send en epost til [email protected]