• Logg inn
  • Du har ingen produkter i handlekurven.

Hvordan integrere Vipps med Kajabi?

Har du en kursportal i Kajabi, og ønsker å implementere Vipps betaling? Det er det samme dilemmaet jeg hadde. Kajabi har dessverre kun integrasjon med Stripe eller PayPal, men i Norge er det gjerne Vipps som er den foretrekkende betalingsløsningen for forbrukere. Så hvordan løser vi dette?

Løsningen er å bruke et system som Edpay.no

Edpay er en løsning hvor du kan legge inn produktene dine, og som gir deg en betalingsknapp som du kan legge til på landingssidene dine. Her er et eksempel på en knapp, som jeg har lagt til på kursportalen min Excelakademiet.no:

Hvordan komme i gang med Vipps i Kajabi?

  1. Første steg er at du må registrere en konto hos Vipps. Velg «Ta betalt på nett», denne inkluderer Hurtigkasse. Du registrerer deg hos Vipps her: https://portal.vipps.no/register
  2. Når kontoen din er klar kan du legge inn produktene dine i portalen til Edpay. Hvert produkt får en egen betalingslink, som du limer inn på landingssidene dine. Du får en gjennomgang av Halvard på hvordan du gjør dette under oppstartsmøte, det er enklere enn det høres ut som!
  3. Voilà, du har Vipps! Når kundene dine trykker på Vipps-knappen starter betalingsflyten til Vipps. Når betalingen er fullført får de automatisk tilgang til offeret/produktet de kjøpte i Kajabi. Du kan trigge epostsekvenser og eposter basert på automations.

Noen grunner til å bruke Vipps sammen med Kajabi

  • Økt konvertering og brukervennlighet. Kundene dine slipper å finne frem kortdetaljene sine, og kan enkelt betale med noen få klikk på mobilen.
  • Vipps gir økt trygghet. Mange er fortsatt usikre når det gjelder kortbetaling over nett. Når de betaler med Vipps trenger de ikke legge igjen kortdetaljene på en «fremmed» nettside.
  • Hvis kunden din har en konto hos deg fra før (fra et gratiskurs eller lignende), så er de nødt til å logge inn i kursportalen (og kanskje til og med tilbakestille passordet sitt?) før de kan kjøpe et nytt produkt av deg. En håpløs behandling av repeterende kunder. Men, den gode nyheten er at dette slipper du med Vipps!

Noen grunner til å ikke bruke Vipps sammen med Kajabi

  • Du har ikke den samme muligheten med «upsells» eller «order bumps» som med Stripe og PayPal. I Kajabi har du muligheten til å selge mer til kundene underveis i kjøpsprosessen. Hvis de for eksempel kjøper kurset «Excel for viderekommende», så kan du selge dem et oppgavehefte etter at de har fullført betalingen. Denne typen betalingsflyt er kun mulig med Stripe/PayPal. Dette får du ikke mulighet til med Vipps.
  • Vipps kan være litt dyrere enn Stripe. Vipps koster 2,99 % per transaksjon, mens Stripe tar 2,4 % + 2 kr. Det betyr at hvis gjennomsnittsprisen din er over 400 kr, vil det bli litt dyrere å gå over til Vipps. For eksempel vil en transaksjon på 2.000 kr betyr 50 kr i transaksjonsavgift fra Stripe og nesten 60 kr fra Vipps. (Om du bruker Edpay som partner, vil du få redusert transaksjonskostnad fra Vipps. Les mer her: https://www.edpay.no/blog/vippspartner)

Personlig så bruker jeg ikke upsells eller order bumps, og jeg tenker ikke så mye på de ekstra 10 kronene per 2.000 kr i omsetning. Det tjener jeg fort tilbake med legendarisk brukervennlighet.

Hvis du har noen spørsmål rundt dette, så send gjerne en mail til [email protected].

Lykke til med implementeringen 🙂

0Svarene på "Hvordan integrere Vipps med Kajabi?"

Legg igjen en beskjed

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *